Berhida

2015.09.12. 09:41

Vitaminbarlangban a berhidai kertbarátok csodái

Berhida – A városnapok keretében Vitaminbarlang címmel nyílt igen látványos terménykiállítása a Berhidai Kertbarát Körnek.

Szabó Péter Dániel

Hosszú évek óta a városnapok egyik kiemelt látványossága a Berhida Kertbarát Kör terménykiállítása. A programnak otthont adó Ady iskola tornatermébe lépve első pillantásra ráébred a látogató, hogy a rendezvény jóval több, mint szorgos kezű, kertészkedő berhidaiak terményeinek szimpla bemutatója.

A kertekben termett, szépen elrendezett finomságok mellett feldolgozott zöldségek és gyümölcsök sorakoznak a polcokon, s különleges dekorációs megoldások is díszítik termet. Ezúttal például egy régi ágyat is felhasznált, s rakott tele virágokkal a Kellerné Szász Anikó vezette kreatív csapat, akiknek munkáját nem véletlenül méltatta hosszan az ünnepélyes megnyitón Pergő Margit. A város polgármestere hangsúlyozta, Berhida egyik büszkesége a kertbarát kör, amelynek tagjai minden évben nagy meglepetést okoznak a település lakóinak kiállításukkal.

Az Ady iskola énekkarosainak színvonalas előadása után a Vitaminbarlang névre keresztelt idei bemutatót Árkovics József, a sólyi kertbarátok tiszteletbeli elnöke is hosszan dicsérte. Köszöntőjében felidézte a Vucsák Antal által alapított, több mint négy évtizedes múltra visszatekintő kör történetét is. A finom boraikról is ismert sólyi kertbarátok tiszteletbeli elnöke persze nem jött üres kézzel a kiállításra, a megnyitó után ízletes olaszrizlingjét kínálta a szintén meghívott vendég Inotai Kertbarát Kör pogácsái és padlizsánkrémes falatkái mellé.

A Berhidai Kertabrát Kör kiállítása egészen vasárnap estig megtekinthető az Ady iskola tornatermében. Szombaton délután lekvárversenyt is rendeznek, négy kategóriában száznál is több lekvárt értékel majd arany-, ezüst-, illetve bronzkanállal a Kaldeneker György szakács. A legjobbnak ítélt finomságok a Berhida város lekvárja kitüntető címet is viselhetik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!