Életmód

2015.09.15. 08:49

A Bánki Természetbarát Egyesület túrái

Ajka - Kilátók a Balaton körül elnevezésű túra indul szeptember 19-én szombaton. Az útvonal: Hidegkút-Recsek hegy-Koloska forrás-Koloska sziklák-Koloska völgy-Tamás hegy-Balatonarács-Balatonfüred. A táv 15 kilométer. Túravezető Káldi Géza.

Tisler Anna

Másnap, huszadikán hagyományőrző kerékpáros túra indul a Kab-hegyre, 50 kilométeres távon. Útvonal, Padragkút, Sárcsi-kút, kilátó. Indulás a Hotel Ajka elől reggel 9 órakor. Túravezető Göncz Ákos.

A Döbröntei várünnepre gyalogos és kerékpáros túrát is szervez az egyesület szeptember 27-én.  A gyalogos túra útvonala Magyarpolány - Döbrönte - Magyarpolány. A táv 17 kilométer, szintemelkedés 350 méter. Túravezető Paksa Milán, Garbai Sándor. A kerékpáros túrázók Ajka-Városlőd-Farkasgyepű-Bakonyjákó-Ganna-Döbrönte-Kup-Noszlop-Ajka útvonalon, 70 kilométert tesznek meg. Túravezető Albert Ferenc, Göncz Ákos és Móricz Vilmos.

Ugyancsak vasárnap zarándoklat indul a Kolontári Szent-kúti misére a bakonygyepesi Áment Márton és Glózer László szervezésében. Indulás az Ajkai Csónakázó-tó melletti szoborparktól  10 órakor. Útvonal, Beréndi major-Vadászház-Tósoki erdő-Kolontár, 10 kilométer. Túravezető Káldi Géza.

Címkék#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!