Lóerő

2015.09.17. 12:08

Gázüzemű autóbuszok

Vadonatúj gázüzemű autóbusszal képviselteti magát a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE)az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezendő autómentes hétvégén.

Szabó Zoltán

A sűrített földgázzal (CNG) üzemelő járművek a dízelmotorosokhoz képest jóval kevésbé terhelik a környezetet, emellett tisztább és csendesebb működést kínálnak, amely nagyvárosokban különösen fontos. Az Európai Mobilitási Hét programjai egészen a hét végéig tartanak. A hazánkban már 11. alkalommal megvalósuló programsorozat része szeptember 19-én és 20-án az autómentes hétvége a melyen az MGKKE Iveco Urbanway 12 CNG típusú autóbusszal, valamint a leginkább környezetbarát autók között számon tartott, ugyancsak CNG üzemű VW eco-up!-al képviselteti magát. A gázüzemű autóbuszt, a kisautót, továbbá egy töltőoszlopot is Budapesten, az Andrássy úton, az Operához közel, a Hajós és a Nagymező utca között tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!