Életmód

2015.09.18. 16:03

A csodás betűélmény - mobilon

Olvasni jó. Olvasni kell. Olvasás nélkül nem is lehet élni. A betű olyan, mint a levegő.

Civil Tudósítónktól

Mindennapjaink forrása, éltető eleme. Agyunk trénere, elménk karbantartója, gondolataink csiszolója, fantáziánk fejlesztője. Az olvasás életstílus. Ma is. Csak másképp, mint régen. Merthogy a mobilon olvasás az idősebbeknek még fura, esetleg szentségtörés, a fiatalok között viszont hétköznapi, egyértelmű, szokványos, normális, szükséges. Jól van ez így.

Nem csak azért, mert a mobilt vagy okostelefont mindenhová magunkkal vihetjük, hanem mert mindig kéznél van, számtalan könyvet el lehet olvasni a segítségükkel, strandon is bevethető, éjszaka nem kell a paplan alatti zseblámpás manőverhez folyamodni, mindenféle helyzetben, olvasható, a lapozás is könnyű, nyugodtan, békésen lehet falni a betűket. A lényeg az olvasáson van, a fantázia szárnyalásán, az időutazáson, a csodás betűélményen, az igazi, önfeledt, felszabadító kikapcsolódáson.

Ami nekem a mobilos olvasásnál a legjobban tetszik: ha elalszom közben, nem nyomja a fejemet. Márpedig ez sem utolsó szempont.

Szerző: Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!