Gazdaság

2015.09.18. 15:49

Együtt a gazdaság céljaiért

Székesfehérvár - Együttműködési megállapodást kötött szeptember 18-án a megyeházán a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Klecska Ernő

A Simon László kormánymegbízott és Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke által aláírt megállapodás fő célja, hogy a megyében tevékenykedő vállalkozások számára hatékony, a gazdasági érdekeket szem előtt tartó, a munkaerő-vonzó képességet javító területi államigazgatás és gazdasági önkormányzat működjön együtt.

A kormányhivatal és a kamara együttműködik a szakképzés megerősítése, a pályaorientáció fejlesztése érdekében is. A jövőben az innovációhoz kapcsolódó stratégiák létrehozásában is partnerséget vállalnak, a gazdaság érdekében együttműködnek az agrár- és élelmiszeripar fejlesztése területén, a képzési rendszer fejlesztése, az egészség- és a környezetipar, az ipari innováció és egyéb innovációs szolgáltatások során tudta meg lapunk.

A gazdálkodó szervezetek képviselőit és egyéb érdeklődőket Simon László a kormányhivatalhoz került jogkörökről, Radetzky Jenő pedig a gazdaságfejlesztés érdekében alkotott stratégiákról tájékoztatta. - A kamara és az államigazgatás közötti kapcsolat egyre fontosabbá válik, hiszen a kamara a vállalkozók problémáit hatékonyan tudja közvetíteni a közigazgatás felé tájékoztatott Radetzky Jenő. A kormányhivatal az államreform bürökráciát csökkentő lépéseihez várja a gazdaság szereplőinek javaslatait - mondta Simon László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!