Telekom Veszprém

2015.09.19. 15:43

Óriási blama: elrontotta a Veszprém a BL-nyitányt

Hiába vezetett végig biztosan, sőt az utolsó egy percben két góllal is a Veszprém, végül csak döntetlent ért el a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitányán a lengyel Wisla Plock otthonában.

B. Virág Rita

Wisla Plock-MVM Veszprém 27:27 (11:13)

Plock, 5000 néző. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok).

Wisla Plock: CORRALESS – Wisniewski, Racotea 1, Zsitnyikov 3, Oneto 1, Montoro 1, Ghionea 3 (1) Csere: Wichary (kapus), ROCHA 9 (5), ZELENOVIC 4, Nikcevic 1, TARABOCHIA 4, Daszek. Edző: Manuel Cadenas.

MVM Veszprém: Alilovic – Chema 2, Zeitz 1, Schuch, Nagy 3, Terzic, Ugalde 3. Csere: Mikler (kapus), Ilic 4 (1), NILSSON 6, MARGUC 6 (5), LÉKAI 1, Palmarsson 1, Sliskovic. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 7/6.

Az exszegedi Ghionea hetesével kezdődött az idei első Bajnokok Ligája összecsapás, amire Nagy reagált rögvest (1:1). Alilovic fogta meg Ghionea második büntetőjét, majd Ilic és Ugalde találataival gyorsan két gólos előnyhöz jutott a magyar bajnok (1:3). A beállós Rocha szépített hétméteresből, aztán Nilsson kapott jó passzt Chemától.

A vendégek jól használták ki Nilsson mozgékonyságát, aki nemcsak hetest harcolt ki, hanem remek gólokkal vétette észre magát (15. perc: 5:8).

Hosszú percekre leállt a gólgyártás a veszprémi oldalon, még emberelőnyből sem tudott betalálni a bakonyi alakulat. Alilovic több védést is bemutatott, ám Tarabochia beállása lendületbe hozta a lengyeleket, akik a 26. percben egalizáltak: 8:8.

Ilic adott jó bejátszást Nilssonnak, a túloldalon pedig Rocha volt eredményes. A 29. percig felváltva estek a gólok, aztán Zeitz bombájára nem érkezett válasz, így Palmarsson góljával már kettő volt közte és ez a különbség maradt a félidő végére is.

Ugalde ziccerével rajtolt el a második játékrész. Palmarsson négyre növelhette volna a különbséget, de ezt végül emberhátrányban – Terzicet küldték ki - Nagy tette meg (36. perc: 12:16).

Nem sokáig örülhettünk, mert Ghionea szépített, aztán Ugalde kiváló befutása után a fiatal Zsitnyikov is gyorsan bevágott kettőt (15:17).

Nagy és Ugalde játszott meg egy kínai figurát, amit Corraless kivédett, szerencsére Marguc lecsapott a kipattanóra és nem is hibázott. A félidő közepéhez érve pillanatokra ismét négy volt közte (16:20), de Zelenovic gyors középkezdést követően háromra faragta a különbséget.

Corraless többször is hárította a veszprémi próbálkozásokat, Rocha góljával újra szoros lett (46. perc: 18:20).

Ortega mester időkérését követően Nilsson estében is betalált. Zsitnyikov csapott oda Sliskovic kezére, amiért két perces pihenőt kapott. Marguc két hetest is precízen elvégzett, így 20:24-es állásról fordultunk a hajrára.

Mikler állt be az utolsó percekre, de Rocha gyorsan felavatta (53. perc: 22:24). Elrontott lengyel támadás után Lékai adott ügyes labdát Nilssonnak, aki már a hatodik gólját szerezte, sőt Zeitz labdaszerzéséből Lékai iramodott meg, és így 22:26-ra alakult az állás.

Rocha duplájával megint kettőre csökkent a fehér mezes veszprémiek fórja (58. perc), sőt Zsitnyikov átlövésével újra ott lihegett a Plock a vendégek nyakán (25:26).

Chema Ilic összjáték után utóbbi vágta Corraless kapujába a labdát. Chema szabálytalankodott, két percre ki is küldték, a büntetőt pedig Rocha bedobta. Már csak húsz másodperc volt vissza, Ilic azonban belemenést vétett, a lerohanás végén pedig Zsitnyikov átlövése utat talált Mikler kapujába, így óriási meglepetésre, de nem érdemtelenül pontot mentett a Plock a BL favorit ellen.

 

Az utolsó öt percet 5:1-re nyerte a Plock

Manuel Cadenas: – Úgy gondolom, megérdemelten szereztünk pontot a nagyon erős és végső győzelemre is esélyes Veszprém ellen. Sikerként könyveljük el a döntetlent, amit annak köszönhetünk, hogy az utolsó pillanatig hittünk magunkban és teljes erőbedobással küzdöttünk. Külön öröm, hogy az utolsó öt percet 5:1-re tudtuk megnyerni.

Carlos Ortega: – Már az előző évad eredményeiből tudni lehetett, hogy itt nem lesz egyszerű megszerezni a győzelmet. A meccset a második félidő közepéig kézben tartottuk, a mi akaratunk érvényesült, utána azonban kiadtuk a kezünkből a győzelmet.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!