Életmód

2015.09.22. 14:02

Több mint tízezer hétköznapi hőst mozgósított a Vöröskereszt

Több mint tízezren találták meg magukban a hőst! A 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében több mint 12 ezren adtak vért, egynegyedük első alkalommal.

Napló-információ

A Szegedi Tudományegyetemen tartotta meg a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny eredményhirdetését a Magyar Vöröskereszt pénteken. Az első három helyezett intézményeknek járó elismeréseket Bobrovics Árpád, a Magyar Vöröskereszt alelnöke és Dr. Jákó Kinga, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója adta át a legtöbb véradót mozgósító intézményeknek.

Találd meg magadban a hőst! Adj vért! – ezzel a szlogennel buzdította véradásra a felsőoktatásban tanuló diákokat a Magyar Vöröskereszt és a Punnany Massif zenekar. Harminchat felsőoktatási intézmény versengett a győzelemért, mely három kategóriában zajlott. A 10 ezer feletti nappalis hallgatójú kategóriában a Budapesti Corvinus Egyetem, az 1000 és 10 ezer közöttiben a veszprémi Pannon Egyetem, míg az 1000 fő alatti nappalis hallgatóval rendelkező intézmények között a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola mozgósította a legtöbb véradót.

Szeptember 1-je és május 15. között 277 véradóeseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt, melyen több mint 12 ezer véradó jelent meg, közülük több mint háromezren új véradók voltak.

Markovics Erzsébet Veszprém megyei véradásszervező elmondta, a Pannon Egyetem hallgatói a 2014/15-ös tanévben is töretlen lelkesedéssel versenyeztek. A húsz véradóeseményen több mint hatszáz hallgató csatlakozott az életmentők csapatához, s ezzel saját kategóriájában első helyezett lett. A Szegedi Tudományegyetemen tartott ünnepségen Gombás Kornél egyetemünk kommunikációs főosztályának munkatársa vette át a díjat. Az ünnepélyes díjátadáson Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, és dr. Jákó Kinga az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója köszönte meg a felsőoktatási intézmények aktivitását.

A megye másik felsőoktatási intézménye a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola saját kategóriájában 4. helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!