Hírek

2015.09.22. 18:30

Hatalmas kerékpáros felvonulással zárult az Európai Mobilitási Hét Veszprémben

Kedden autómentes napot tartottak a városban, érvényes forgalmi engedéllyel bárki ingyen utazhatott a buszokon, délelőtt általános és középiskolásoknak rendeztek futóversenyt, délután pedig a CRITICAL MASS biciklis felvonulással ért véget az egyhetes rendezvénysorozat.

Balogh Ákos

Veszprém is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, 180 másik magyar településsel, 42 országgal együtt, melynek célja bebizonyítani miért is érdemes környezetbarát módon közlekedni.

A Magyar Kerékpárosklub helyi csapatának szervezésében megvalósuló biciklis felvonulásra nagyjából százan látogattak el, köztük idén először Porga Gyula, a város polgármestere is, aki egy különleges kerékpárral maga is részt vett a várost körüljáró biciklis felvonuláson.

Molnár Nándor főszervező a Naplónak elmondta - minden kitűzött célt sikerült teljesítenünk, a rendezvény jó hangulatban, sikeresen ért véget, a biciklis uzsonna pedig elérte célját, sikerült egy kicsivel tovább együtt tartani, beszélgetésre invitálni a kerékpárosokat. Külön öröm számunkra, hogy a rendezvényen a polgármester úr is részt vett, reméljük a következő, jövő év április 22--én megrendezendő CRITICAL MASS felvonulásunkon is találkozhatunk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!