Belföld

2015.09.22. 19:12

Rendkívüli ülést kezdeményezek kormánypárti képviselők

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte jövő keddre a Fidesz és a KDNP, a képviselők három indítvány mielőbbi elfogadásával indokolták a javaslatot.

A rendkívüli ülésen Kövér László házelnök - kedd este közzétett - napirendi javaslata szerint elfogadhatják azt a fideszes javaslatot, amely az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyekre a szegedi járásbíróság mellett Pécsett és Zalaegerszegen is megjelöl illetékes bíróságokat. Az indítványt benyújtó Tuzson Bence a bíróságok terhelésének csökkentésével indokolta a javaslatot.

A határozathozatal után együttes általános vitát folytatnak a képviselők a tárcák felsorolásáról szóló jogszabályról és a 2015-ös központi költségvetés módosításáról. Mindkét javaslat azzal van összefüggésben, hogy önálló minisztériumként alakul meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mint az általános politikai koordinációt ellátó tárca.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz október elsejétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!