Gazdaság

2015.09.23. 14:33

Rozsdaszínű piac - Ezer árnyalata tarkítja a csarnokot

A sárga, zöld, piros és narancssárga ruhájukba öltözött dísztökökkel vidám őszi dekorációkat készíthetünk kültérre és lakásunkba egyaránt. Lassan pedig már beindul az illatos sütőtök szezonja is.

Buthy Lilla

Idén minden előbb terem: ezt mondta egy termelő a sötét szemű otelló szőlőjére mutatva, aminek egyébként szeptember vége, október eleje az érési időszaka, de már leginkább a darazsak eszik. Kérdésemre hozzátette azt is, alig pár hét múlva sütőtököt is árul majd, amit legtöbben sütve, vagy krémlevesként készítünk el, de az árus szerint az ínycsiklandó sütőtöktortát is érdemes kipróbálni.

- Egy kis faragnivaló sütőtök mindenképp lesz még halloweenre, amit egyre többen keresnek - mondta Varga Balázs. - Az őszi díszítéshez, a dísztökök mellé színes krizantémot kínálunk, aztán október végén általában már a késői virágzású, fehér és sárga virágokat viszik a sírokra. Természetesen népszerű az árvácska is, főleg, amikor már hűvösebbre fordul az idő. Lassan az egynyári virágoknak kifut a szezonja - tette hozzá a Pákozdon kertészkedő árus, aki szerint az évelő fűszernövényeket még most is érdemes kiültetni, így jobban megindulnak majd tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!