Sport

2015.09.24. 12:33

Misszió a fiatalok igényes szórakozásáért

Ajka - Nagy Balázs a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ rendezvényszervezője két egyesület megalakításában is segédkezik, mindkettővel a fiatalabb generációt, illetve annak sportolási valamint szórakozási- és kulturális lehetőségeit szeretné támogatni és bővíteni.

Mayer Balázs

- Szeretném leszögezni a félreértések elkerülése érdekében, hogy egyik leendő egyesületben sem töltök be elnöki pozíciót, én csak afféle patronáló és ügyintéző vagyok. Úgy gondolom, lépéseket kell tennünk, hogy a fiatalok igényes szórakozási formákhoz jussanak a városban, ne csak a számítógép előtt éljenek közösségi életet. Mondhatni missziót hirdettem a fiatalokért – mondta el Nagy Balázs. Hozzátette, Ajka testvérvárosában Unnában például hat ifjúsági egyesület működik, több Európai Uniós pályázatot is megnyertek, ezzel jelentős támogatáshoz jutottak, amivel a helyi fiatalok igényes szórakozását tudták segíteni.

A két társulat közül az egyik már előrehaladott állapotban van, a város elfogadta, hogy az Ajka nevet használhassák, így Extrémsportok Egyesülete Ajka néven jegyezhetik be magukat.



- Az extrémsport egyesület fő tevékenységi köre a sportesemények, versenyek szervezése, bemutatók tartása, valamint a fiatalok sportszeretetre való nevelése lesz. Többek között gördeszka, görkorcsolya, BMX, roller, mountain board, valamint egyéb látványos és nem mindennapi sportok bemutatóit, versenyeit szeretnénk lebonyolítani majd a városban, szerencsére sok fiatal hódol ilyen jellegű mozgásformáknak. Az egyesület elnöke Szabó János lesz, munkáját Szalai Ákos és Novák Adorján segítik majd – világosított fel a szervezetről a rendezvényszervező. Jelenleg várnak arra, hogy jogilag elfogadják alapszabályukat és hivatalosan is bejegyzett egyesületté váljanak. 

- A másik társulat jelenleg csak elméletben létezik, lényegében egy olyan egyesületet szeretnénk létrehozni, ami a városi fiatalok kulturális és szabadidős tevékenységét támogatná. Ügyességi játék- és sportnapokat szeretnénk szervezni, zenés, táncos rendezvényeket, koncerteket, de kiemelném, hogy mindenképpen a fiatalok igényeinek megfelelő könnyűzenei műsorokról van szó. Szeretnénk elérni, hogy a fiatalság tartson össze a városban, közösséget kívánunk építeni – vázolta fel az egyesület terveit Balázs. Megjegyezte, hogy várják köreikbe a tenni akaró, kreatív fiatalok jelentkezését, hiszen mindenki hozzátehet valamit a közösséghez. Véleménye szerint Ajka nagyon jó helyzetben van, hiszen sok park, liget van a városban, ahol nagyszabású, kreatív rendezvényeket lehet szervezni, és reméli, hogy ennek az egyesületnek is engedélyezi majd az önkormányzat a település nevének használatát. 

A társulásokkal szeretnének továbbá ösztönözni más városokban élő fiatalokat is, nemcsak Veszprém megyében, hanem szerte az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!