Kultúra

2015.09.25. 19:38

Idén 80 éves Balatonfüred fúvószenekara

Balatonfüred – A jubileumi hangversenyen nem csak a város kapott ajándékot, a zenekart is nagy meglepetés érte.

Kekk Sára

Nyolcvan év, már önmagában véve is tekintélyes szám, de a mögöttes érték, a belefektetett energia az, ami igazán számít. Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara idén ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ebből az alkalomból a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban jubileumi hangversenyt tartottak, pénteken, este hat órai kezdettel.

Az ünnepség védnökei, Kontrát Károly államtitkár, Bóka István polgármester és Balázs Árpád, zeneszerző, a Magyar Fúvószenei, Szövetség alapító, - örökös elnöke is megköszöntötte az ünnepelteket. Bóka István polgármester elmondta, minden egyes jubileum ünnep azok számára, akik életben tartják a zenekart, és megemlékezett a zenekar előző karmesteréről, Csincsi Ferencről is. A legnagyobb meglepetés, talán Kontrát Károly államtitkár ajándéka volt, hiszen javaslatának köszönhetően Balog Zoltán miniszter elismerő oklevelet adományozott a zenekarnak, melyet a hangversenyen adott át az államtitkár.

Az ünnepi beszédek sorát Balázs Árpád zeneszerző, Balatonfüred Város Díszpolgára zárta, aki Balatonfürednek, a fúvószenekarnak szerzett egy különleges darabot, Füredi ünnepi muzsika címmel, mellyel a beszédek után folytatódott is a műsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!