Sport

2015.09.29. 12:54

A fehérvári rögbi újabb szép napja

Budapest – Mindenkit földbe döngöltek a női-, és az U16 kadet rögbis lányok a bajnokság 2. fordulójában a hétvégén.

Munkatársunktól

Zólyomi Edit (jobbra) a Fehérvár RC egyik erőssége volt. Fotó: Hídvégi János Gábor

A felnőtt hölgyek már nem találnak idehaza legyőzőre, így október közepén Csehországban vesznek részt egy nagyszabású női tornán. Hétvégi eredményeikkel is ezt bizonyították, ahol a négy lejátszott mérkőzésen az ellenfelek összesen csupán öt pontot szereztek ellenük. A Fehérvár Rugby Club hölgyei viszont már nem voltak ilyen szűkmarkúak a pontszerzésben és meg sem álltak 157 pontig a Mladost Zagreb, Fogócska SE, az Elefántok Rögbi SE és a Budapesti Medvék ellenében. A csapat legeredményesebb játékosa Gyolcsos Mária volt, aki egymaga 60 pontot hozott össze a találkozókon. Az U16 kadet lányok is megnyerték mindhárom meccsüket, a Vadmacskák és a Torpedó Kispest ellen nagyon könnyedén, egyedül az Esztergom elleni összecsapás volt szorosabb, de ott is 10 pont volt a különbség. A lányok ezzel a mesés hétvégével átvették a vezetést a bajnokságban.

A férfiak és juniorok az olimpiai rögbi bajnokság legutóbbi játéknapján Kecskeméten játszották, a Fehérvár Rugby Club mindkét korcsoportban a 2. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!