Zene

2015.09.30. 17:41

Isteni adomány: a zene

Ajka – Színvonalas ünnepi hangversennyel készültek a helyi és a környélbeli kórusok a Zene Világnapjára, melyet az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát intézményegységének aulájában tartottak meg. Az óvodások idén először vettek részt a rendezvényen, jelbeszédes-zenés produkciójuk és az összkar Örömódája nagy sikert aratott. A közönséget elbűvölték a játékos, mégis ünnepélyes dallamok.

Szántó Renáta

A rendezvényt a Patakparti óvoda nagycsoportosainak műsora nyitotta, akik a Valahol Európában musicalből A zene az kell című dalt adták elő muzikálisan és jelbeszéddel tolmácsolva. A kicsik életteli produkciója után Cserháti Csilla karnagy ünnepi köszöntő gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.

A karnagy kiemelte, hogy a zenének nincs is szüksége külön világnapra, ahhoz, hogy az emberekkel legyen, mert a zene az ember életét keresztülszövi. A legősibb kifejezési forma a hang és a dallam, ezért mindenki részesülhet belőle. Aki pedig ért hozzá, annak a dal korlátlan hatalmat nyújt.

- Az aktív zenélés óriási örömet okoz, de ez megsokszorozódhat, ha előadunk egy produkciót másoknak. A közös éneklés pedig közösséget, együttműködést teremt. Ezt az együttműködést egyre több résztvevővel tapasztaljuk meg évről évre a városban. A zene isteni adomány – foglalta össze a legfontosabbakat Cserháti Csilla.

A karnagy beszéde után az ünnepi műsor a Patakparti óvoda nagycsoportosainak népi gyermekjátékokból álló összeállításával folytatódott. Majd a karok közösen adtak elő népdalokat. A rendezvényre különféle témájú és hangulatú produkciókkal készültek a város iskola kórusai, a helyi és a környékbeli énekkarok. A Zeneiskola vonós kamaracsoportja Pachelbel: Kánonját adta el, míg a Pedagógus Női Kar egy vérpezsdítő ritmusú afrikai dalt hozott. A kórusok és a zenészek szívüket-lelküket a produkciókba tették, ezért minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást nyújtott a másfél órás program, mely az Örömóda közös eléneklésével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!