Sport

2015.09.30. 19:02

Némedi két aranya: A Dunaferr kenusa a sorozat mind a négy állomásán indult

Dunaújváros - 31 aranyérmet, összesen 63 dobogós helyezést szerzett a magyar kajak-kenu válogatott az olimpiai reménységek versenyén a hétvégén. A Dunaferr SE kenusa, Némedi Konrád két elsőséget gyűjtött.

Gallai Péter

Az 1998-as születésű Némedi Konrád és az 1999-ben született Slihoczki Ádám képviselte hazánkat és a Dunaferr Sportegyesületet a 15-17 évesek legnagyobb nemzetközi seregszemléjén, amely már régen több, mint a visegrádi négyek versenye, idén több mint 30 ország versenyzői voltak ott a rajtvonalnál.

A két kenus derekasan kitett magáért és az alábbi eredményeket érte el.

Némedi Konrád kitett magáért az utolsó versenyen is. Fotó: Zsedrovits Enikő

Némedi Konrád: C-1 1000 méter 8. hely. C-1 500 méter 7. hely. C-1 200 méter 4. hely. C-4 1000 és 200 méter 1. hely (Hajnal Jenő Kristóf, Krasznai Péter, Némedi Konrád, Takács Mihály Áron csapattal). Slihoczki Ádám: C-1 1000 méter 9. hely, C-2 1000 méter 8. hely (Simon Sebestyén oldalán).

Némedi Konrádnak ezzel a részvétellel teljesült az, ami csak nagyon keveseknek, ugyanis mind a négy városban részt vett az ORV-n (Szeged, Racice, Pöstyén, Bydgodzcz). Az első évében egy évvel fiatalabbként nyerte meg az országos bajnokságot, úgy jutott ki a versenyekre és a négy ORV-n összesen 5 aranyat, 3 ezüstöt és egy bronzérmet nyert.

– Rengeteg magyar versenyező nyújtott klasszis teljesítményt az ORV-n, de az aranyérmesek közülük is ki kell emelni Racskó Fruzsinát, valamint Béke Kornélt. Ez a verseny minden tekintetben méltó lezárása volt az idei gyorsasági szezonnak, sportolóink ismét megmutatták, hogy a magyar kajak-kenu a legerősebb a világon – értékelte a szövetség honlapjának Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!