Körmend

2015.10.01. 11:47

Aláírásgyűjtést kezd a Jobbik – Aktív ágyakat és szülészetet akarnak a körmendi kórházban

Körmend – Kíváncsian várják a pénteki lakossági fórumot és szeretnék, ha nem csak aktív belgyógyászati ágyak, hanem szülészet-nőgyógyászat is lenne ismét a körmendi kórházban – közölte a Jobbik.

Bakos Ágnes

„Adják vissza a kórházunkat!” – ezzel a felszólítással indít aláírásgyűjtést a Jobbik. Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője elmondta: nemcsak Körmenden, hanem a város térségében és az Őrségben is várják majd a támogató aláírásokat, hiszen egész Dél-Vas megyét érinti, hogy nincs aktív kórházi ellátás Körmenden. Ez ügyben az Országgyűlésben is többször felszólalt már.

A képviselő arról is beszélt, hogy bár zajlik a körmendi kórház felújítása, csúszik a kivitelezés: októberben kellett volna elkészülni a fejlesztésekkel, ehhez képest 2016. március végén nyitják meg ismét a körmendi kórházat.

Auer Miklós, a Jobbik körmendi önkormányzati képviselője és Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője Fotó: a szerző

Örömteli, hogy ismét lesz aktív belgyógyászati ellátás, húsz ággyal, viszont szülészet-nőgyógyászat osztályt is működtetne a Jobbik Körmenden.

Auer Miklós, a Jobbik körmendi önkormányzati képviselője hangsúlyozta: kíváncsian várja a pénteki lakossági fórumot, hogy milyen újdonságot tudhatnak meg a körmendiek a kórház fejlesztéséről.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a járó- és fekvőbeteg ellátás integrációja keretében újítja fel körmendi telephelyét, a dr. Batthyány-Strattmann László Kórház főépületét. Erről a projektről tart lakossági fórumot a körmendi városházán pénteken Bebes István, Körmend város polgármestere, prof. dr. Nagy Lajos PhD., a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, valamint V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!