Belföld

2015.10.02. 12:50

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: a Zala megyei Becsvölgyén polgármestert és helyi képviselőket, a Békés megyei Hunyán polgármestert választanak.

Becsvölgyén azért kell időközi választást tartani, mert a település képviselő-testülete június 24-én feloszlatta magát. A választók vasárnap három polgármester- és tizenöt képviselőjelölt közül választhatnak, valamennyi jelölt függetlenként indul.

Hunyán a polgármester lemondása miatt írtak ki időközi választást. A település tavaly októberben megválasztott független vezetője, Petényi Szilárd Szilveszterné június 30-i hatállyal mondott le. A vasárnapi időközi választásra két független jelöltet vettek nyilvántartásba.

A szintén Békés megyei Battonyán és a Zala megyei Nemesapátiban roma települési önkormányzati képviselők lemondása miatt tartottak volna időközi választást, ám a választások jelöltek hiányában elmaradnak. Így a két település roma nemzetiségi választópolgárai legközelebb csak a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!