Életmód

2015.10.02. 15:32

Szupernagyszülőket köszöntöttek

Veszprém – A nyugdíjasok élettapasztalatukkal, tudásukkal olyan erőforrást biztosítanak, mely más módon nem pótolható - fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester az Idősek Világnapja rendezvényen.

Kutasi Zsófia

Az alpolgármester kiemelte, nem mindegy, hogy az idősek hogyan élik meg ezt az életszakaszt. Veszprémben a nyugdíjasoknak lehetőségük van többek között tanulni és élvezni a város gazdag kulturális kínálatát. Az ünnepelteknek Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője is adott át díjakat.

Török Lajos, a Nyugdíjasok Érdekképviseleti Egyesületének elnöke, ünnepi beszédében hangsúlyozta, az unoka új értelmet ad a nagyszülők életének. Nagy nyereség az unokáknak és a gyerekeknek egyaránt, ha vannak nagyszüleik, akik komolyan veszik a munkájukat. Az idősek ma is nélkülözhetetlenek a családok életében.

Németh F. Bernadett főszerkesztő a Napló különdíját adja át a sólyi házaspárnak, Sommer Antalnénak és Sommer Antalnak
Fotó: Németh-Kovács Anita

Az elnök megköszönte Barta Évának az idősügyi területen végzett kiemelkedő munkáját.

Elhangzott, az év Szuper Nagyija és az Év Nagypapája pályázatokra bőségesen érkeztek javaslatok.

Idén ketten vehették át az év Szuper Nagyija elismerést: Ortutay Gáborné Gyalog Angéla, aki klasszikus nagymama, a családon kívüli aktivitása, közösségi tevékenysége is példamutató, valamint Szilvásiné Csordás Éva, aki aktív nagymama, emellett több mint tizenhat éve vezeti a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpadot, műsorokat szerkeszt, tanítja a fiatalokat.

Megtelt a színházterem az idősek napi rendezvényen az Agórában, ahol bállal ért véget a nap
Fotó: Kutasi Zsófia

Az Év Nagypapája Bíró Károly lett, aki amellett hogy folyamatosan foglalkozik unokáival és tanítja őket, igazi közösségi ember, a Rendőrségi Nyugdíjas Klub vezetőségi tagja. Az ünnepségen díjat kapott továbbá Mátyás Gézáné Zsuzsi, özv. Czuczka Lászlóné, Nagy Károly, Sommer Antalné , Sommer Antal, Potó Jánosné, Schellbach Imréné, Német Jánosné Erzsike, Csonták Ferencné Vera, Schofhauzer Jánosné Kata, Schwalm Antalné Margitka, Ferencsik Éva Julianna, Jászvári Ferenc, Kenyeres Ernő, Pintér József.

Idén a megyeszékhelyen élő nyugdíjasok mellett Sólyról és Várpalotáról is érkeztek díjazottak, nekik Kaptur József, Sóly polgármestere és Talabér Márta, Várpalota polgármestere is adott át elismeréseket.

Szente József, az Idős Ügyi Tanács társelnöke méltatta a szintén oklevélben részesülő kilencven éves Farkas Ignácné Szakács Etelkát munkásságáért, közösségben betöltött szerepéért, valamint kulturális , irodalmi tevékenységéért. Az idősek világnapi program zenés műsorral folytatódott és bállal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!