f1

2015.10.04. 09:40

Alonso nagyon okos emberekkel dolgozik együtt

GP2-s leminősítés után dicséret jár a McLaren-Hondának.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Miután Suzukában gyakorlatilag egy kategóriával visszaminősítette a Honda-turbóval hajtott McLarent, a kétszeres spanyol világbajnok némileg megkövette a japán motorgyártót és csapatát. Annak ellenére, hogy az eddigi 14 futamból mindössze kettőt tudott pontszerző helyen befejezni, most azokat a színfalak mögött dolgozó embereket dicsérte, akik a teljesítmény javulásán fáradoznak.

„Van néhány olyan projekt, amelyen nagyon okos emberekkel dolgozom együtt az év folyamán – ők fantasztikus emberek. Az a teljesítmény, amivel a szezont kezdtük - főleg a tápegység oldaláról, nem volt olyan szinten, amivel versenyezhettünk volna. Emiatt a normálisnál gyorsabb és nagyobb kockázatot jelentő fejlesztésbe fogtunk. Mindez rendkívül okos mérnökök felügyelete mellett ment végbe.” – kezdte a spanyol pilóta, aki arra is utalást tett, hogy az MP4-30 immár elérte maximális teljesítményét.

„Elérkeztünk a korlátainkhoz, így szükségünk lesz a téli hónapokra, hogy változtassunk bizonyos struktúrákon és a tápegységen, de annak tekintetében, hogy hogyan hozzuk ki ebből a maximumot, már végeztünk. Érdekes volt részt venni versenyzőként ebben a folyamatban, ugyanolyan módon, ahogy a csapat dolgozik pl. az alváz oldalán, vagy az aerodinamikán Peterrel (Podromou), aki teljesen más megközelítést alkalmaz, mint én. Az egész csapat teljesen elkötelezett egy célért, és mindenki egy irányba tart, ami igazán fantasztikus érzés.” – fűzte hozzá Alonso.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!