Belföld

2015.10.07. 18:31

A terrorelhárítás is vizsgálja a migránsok által elhagyott telefonokat

A terrorelhárítás is vizsgálja a migránsok által, a határnál talált elhagyott telefonok tartalmát - közölte az M1 aktuális csatorna a Terrorelhárítási Központtól (TEK) kapott válasz alapján szerdán.

A TEK ezzel kapcsolatban azt közölte: feladatuk, hogy kiszűrjék a terrorizmussal kapcsolatba hozható személyeket és a lehető legrövidebb időn belül hiteles információkat szerezzenek.

Horváth József, a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese az M1-nek azt mondta, a telefonokon tárolt videók és dokumentumok ajánlólevélként szolgálhatnak egy terrorszervezethez, mert tulajdonosuk meg tudja mutatni, hogy milyen irtózatos eseményekben vett részt és hogy ezektől sem riad vissza. Úgy vélte: az, hogy több százezer katonakorú, háborúkat megjárt férfi jelenik meg Európában, már önmagában egy komoly veszélyhelyzet.

Az M1 hétfőn számolt be arról, hogy megrázó felvételeket találtak bevándorlók által elhagyott telefonokban.

A tudósítás szerint a bevándorlók Röszkénél egy rendőri ellenőrzési pont közelében szemetet, gyógyszereket, cipőben hagyott kétszáz eurósokat, húsvágó bárdot, késeket, valamint mobiltelefonok is hátrahagytak. Az egyik telefonon például csak pornográf tartalmú fotók voltak, de olyat is találtak amelyen dokumentumok és különböző radikális tartalmú fotók és videók voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!