Kultúra

2015.10.07. 17:54

A barátság kövei

Dunaújváros - E hónapban két remeknek ígérkező bemutatóval is várja a színházkedvelőket a Bartók. Péntek este a Kövek a zsebben a teátrum színpadán.

Szabó Szabolcs

A múlt héten hozta haza Salgótarjánból Nógrád megye legrangosabb színházi elismeréseinek egyikét, a Vastaps díjat a Bartók Kamaraszínház társulata, azért A padlás című örökérvényű musical előadásért, amelyre csak a Bartókban több mint hétezer néző váltott jegyet.

A szeptemberben kezdődött kőszínházi szezont, a Remény Évadaként címkézte a teátrum, amely a múlt hónap végén jelentkezett első idei bemutatójával, a remélhetően majd hosszas szériát futó Top Dogs című drámai túlélő tréninggel.

A színházkedvelőknek nem kell sokáig várni az újabb premierre, hiszen holnap este mutatkozik be a Bartókban Marie Jones Kövek a zsebben című darabja Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor előadásában. A sikerdarabként is emlegetett vígjáték egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket egy írországi kisvárosba, Kerrybe. Október 16-án pedig a Bartók Táncszínház Rómeó és Júlia című táncjátéka várja majd a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!