f1

2015.10.07. 17:04

Button reméli, hogy a F1-nek nincs szüksége háromautós csapatokra

A McLaren versenyzője bízik abban, hogy a bajokság nem szorul harmadik autókra a teljes mezőny biztosításának érdekében

Serbán Richárd

Fotó: McLaren

Dietrich Mateschitz fontolgatja, hogy kilép a Red Bullal és a Toro Rossóval a világbajnoki sorozatból. A két csapatnak jelenleg nincs motorszállítója a következő idényre, miután szakítottak a Renault-val.

Amennyiben ez megtörténne, még a Haas csatlakozásával is 18 fősre csökkenne a mezőny 2016-ban. A Mercedes-főnök Toto Wolffnak tetszik a harmadik autó ötlete, de inkább a mezőny növelésének eszközeként, semmint a jelenlegi létszám fenntartásának érdekében.

A brit exvilágbajnok, Jenson Button a következőket mondta el az Autosportnak a háromautós csapatokkal kapcsolatban: „Ha kellenek, akkor kellenek. Minden topcsapat indítani fog harmadik autót, amelynek lehetősége van erre, de jelenleg remélem, hogy nem ez lesz a helyzet. Reméljük, hogy teljes lesz a mezőny 2016-ban is.”

A kérdésre, hogy a harmadik autók bevezetése lehetővé tenné-e a csapatoknak a fiatal versenyzők indítását, Button így válaszolt: „Nem, egyéb kategóriák valók a fiatal versenyzőknek, nem a Formula 1. A harmadik autókat akkor kell bevezetni, ha az szükséges ahhoz, hogy a mezőny teljes legyen.”

A harmadik autókkal a Forma 1 csapatdinamikája is megváltozna, mivel minden versenyzőnek két csapattársa lenne. 

„Hogy őszinte legyek, sosem gondolkodtam azon, hogy milyen lenne” – mondta Button. „Végül is mindig azért versenyzel, hogy a legjobb legyél a mezőnyben, ezzel pedig a csapatodban is, szóval nagy változás nem lenne. Csak végezni kell a munkád a megszokott módon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!