Belföld

2015.10.08. 07:59

Hamis márkajelzésű ékszereket foglaltak le Miskolcon

Egymillió forintot meghaladó értékben hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon egy ékszerüzletben - tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Varga Zoltán közölte: az ismert világmárkák emblémájával és nevével ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök.

Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonosától az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Így derült ki, hogy azzal a karátszámmal, amellyel árulták az ékszereket, nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzlet tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt darabokat zálogba adták be hozzá, és mivel nem váltották ki, nála maradtak.

A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!