Körmend

2015.10.08. 17:54

Fórumot tartott az MSZP Körmenden

Körmend - Szegénység, egészségügy, földügyek - sok témát felvetettek csütörtökön, az MSZP lakossági fórumán.

Bakos Ágnes

- Fel kell mérni a helyi erőt és aszerint kell politizálni - mondta el a körmendi lakossági fórumon Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese, és Teleki László, a párt országgyűlési képviselője.

Életpályamodellek helyett kézzelfogható fizetésemelésre van szükség minden ágazatban hangzott el a beszélgetésen a dolgozói szegénységgel kapcsolatban. Példaként a postásokat hozta Gőgös Zoltán. Azt mondta, nem helyénvaló, hogy a vezérigazgató hetvenszer annyit keres, mint egy dolgozó. Nem a vezető keres túl sokat, hanem a munkavállaló kap túl keveset - fűzte hozzá.

Teleki László országgyűlési képviselő és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese vett részt a körmendi lakossági fórumon Fotó: Bakos Ágnes

Mint mondták, a lakossági fórum célja nem programot hirdetni, hiszen messze vannak a választások, hanem olyan követeléseik vannak, amelyek nem várhatnak 2018-ig. Az állami földek eladását nem hagyják szó nélkül és nem ért egyet az MSZP a sertés- és a szárnyas hús áfájának óriási különbségével - mondták a fórumon.

- Meg kell menteni az egészségügyet, mert az életünk függ tőle - így fogalmazott Teleki László. Az oktatás is téma volt a fórumon. A politikusok szerint, gyakorlatilag nincs szakképzés, hiszen egy pár hónapos OKJ-s végzettséget adó oktatás nem lehet azonos egy három éves, iskolarendszerű képzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!