Jégkorong

2015.10.09. 18:42

Acélbikák: háromgólos vereség a Csíkszereda otthonában (frissítve)

A sereghajtó Csíkszereda otthon tartotta a három pontot a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben a jégkorong MOL Liga pénteki fordulójában.

Gallai Péter

Idei első erdélyi útjuknak vágtak neki a dunaújvárosiak, akikkel már nem tartott Sijka Dusan, ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontott az Acélbikákkal. Rajta kívül Borbás Gergely és Peterdi Imre sem állt Lee Gilbert vezetőedző rendelkezésére, aki a túra előtt így vélekedett: – Első alkalommal utazom Romániába, Erdélybe, de elmondások alapján tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz csaták várnak ránk kint. Mindkét csapatban játszanak meghatározó játékosok, akikre különleges figyelmet kell fordítanunk, de úgy érzem, mindkét csapat verhető. Videó elemzések alapján próbáltunk minél jobban felkészülni, de nagy kihívás lesz az is, hogy két nap alatt két ilyen fontos meccset játszunk.

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 3-0, 1-2)

DAB: Lindoff – Lencsés, Hruby, Azari 1, McCann (1), Németh, Rasulov, Smith (1), Bushbacher 1, Magosi, Léránt, Revák, Szepessy B., Szepessy M., Odnoga, Pál, Mátyásy, Nagy.

Elég hamar hátrányba kerültek a vendégek, ugyanis Hruby kiállítását Ozols váltotta gólra a második percben. A harmadban újabb találat nem, ellenben nagy csata volt. A második felvonás kezdete sajnos másolta az elsőt. megint Hruby ült ki a padra, ezt a fórt most Kuzman fejezte be eredményesen, 2-0. A 26. percben Lencsés kiállítását szintén góllal büntette a duplázó Ozols. S mivel még Berlev is mattolta Lindoffot, tulajdonképpen el is dőlt a meccs.

A végjátékban Bushbacher megszerezte a szépítést, de egy kettős magyar kiállítást menetrend szerint gólra váltottak a csíkiak, Azari az utolsó percben állította be a végeredményt.

A csapat szombaton este a Brassó otthonában lép jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!