Sport

2015.10.10. 10:08

Három arany és egy ezüst Sákovicstól

Sákovics Péter három arany- és egy ezüstéremmel tért haza a racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) World Tour-sorozat soros állomásáról, a Málta Openről.

A Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója, Sákovics Péter négy kategóriában is rajthoz állt Máltán. A háromnapos tornán elsőként a +50-es korcsoportban tette próbára a tudását, és meglepően biztosan nyert. Majd a +55-ös mezőnyben is diadalmaskodott. A döntőben azt a német Joachim Gersdorfot győzte le, aki júniusban a Belga Openen nyert ellene. A szombathelyi sportember annak ellenére vágott vissza nagy riválisának, hogy az előző napon hat mérkőzést játszott, aznap padig már öt találkozó volt a lábában. A +45-ös mezőny páros versenyében Sákovics a magyar Nádori Levente oldalán állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Érdekesség, hogy igazából az elődöntő volt a döntő, mivel a fináléban az ellenfél sérülés miatt feladta a meccset. Sákovics Péter páros számban a fiatalok mezőnyében (Men B) is rajthoz állt, a szintén szombathelyi Gál Zoltánnal alkottak duót. A torna meglepetését szolgáltatták azzal, hogy a döntőig meneteltek, „útközben" kiejtették a favorit svéd kettőst, végül a fináléban egy – fiatalabb, pihentebb – lengyel-francia páros jobbnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!