Kosárlabda

2015.10.10. 10:59

Ha minden jól megy, lehet tökéletes este

A ZTE NKK női, valamint a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata is hazai pályán játszik vasárnap délután és este az élvonalbeli bajnokság aktuális fordulóiban.

A hagyományok szerint a ZTE NKK lesz az első, mely pályára lép: Gáll Tamás együttese 16.45-től a Győr alakulatát fogadja. A mérkőzést a bajnokság második fordulójában rendezik meg, melynek nyitányán a zalaiak 76-63-ra kikaptak a PINKK-Pécs vendégeként, míg a kisalföldiek odahaza 68-65-re legyőzték a PEAC-Pécset.

Az egerszegi Horváth Zsófia (fehérben, jobbra) harcol győriekkel a két csapat Göcsej Kupán lejátszott mérkőzésén. Fotó: Pezzetta Umberto

Papíron a két csapat közül egyértelműen a vendégeké az erősebb, Zalaegerszegen azonban két éve egyáltalán nem termett számukra babér: vesztettek a bajnoki meccseken, valamint kikaptak az előkészületi találkozókon is – mint legutóbb a Göcsej Kupán (61-56 a ZTE NKK javára.) A zalaiak el fognak követni mindent, hogy folytassák ezt a sorozatot.

A Zalakerámia-ZTE KK bravúrosan kezdte az idényt Fehérváron, a hét közben, hazai pályán azonban meglepetésre kikapott a MAFC-tól. Ebben szerepet játszott a szerb Djordja Pantelic hiánya, akinek játéka sérülés miatt most is bizonytalan. Ettől függetlenül Bencze Tamás alakulata szeretné megnyerni a Kaposvár elleni, 19 órakor kezdődő összecsapást – a somogyiak a ZTE trénerének véleménye szerint erősebbek, mint a MAFC, de a zalaiak számára közvetlen riválisnak számítanak, és így hazai pályán elvárás ellenük a győzelem.

Az sem kizárt tehát, hogy tökéletes estéje lesz a vasárnapi a zalai kosarasoknak: két meccsen két győzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!