f1

2015.10.11. 07:22

Grosjean szerint példát vehetne a Forma-1 a MotoGP-ről

Grosjean szerint példát vehetne a Forma-1 a MotoGP-ről, már ami a pénteki programokat illeti.

Dobos Zoli

Fotó: Lotus F1 Team

A MotoGP péntekenként „szurkoló barát” programokat tart, amiket a franca pilóta szerint a Forma-1 is átvehetne.

Az orosz nagydíj első szabadedzés meghiúsult, mivel gázolaj folyt a pályára, így a kilátogató szurkolóknak kevesebb látványosság maradt. Grosjean ennek apropóján hozta fel, hogy a MotoGP japán hétvégéjén a motorosok mini-motorokra pattantak és azokkal versenyeztek.

„Ha követitek a MotoGP-t a legnépszerűbb képmegosztó oldalon, láthatjátok, hogy mini-motorokkal versenyeztek a srácok, ami nagyon vicces és látványos volt a szurkolóknak. Talán csinálhatnánk mi is ehhez hasonlót – bár sokkal nehezebben férnénk be egy mini-formaautóba.” – viccelődött a francia.

„ A pénteki nap a nézők szemszögéből nem volt túl jó, mivel a fő attrakciót nem láthatták, de ha pályára léptünk volna, akár balesetet is szenvedhettünk volna.”

Max Verstappen is az ötlet mellé állt, szerinte is valami extrát kellene nyújtani péntekenként a nézőknek.
„Nagyon tetszett, amit a MotoGP-sek csináltak. Bármikor készen állok egy hasonlóra mondjuk egy gokartozásra!” – nyilatkozott a holland pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!