Nádasdladány

2015.10.11. 10:26

Kilencven táncos ropta!

Nádasdladány – A híres-neves ladányi szüreti felvonuláson kilencven (!) táncos ropta, szívesen invitálva a népeket az esti bálba.

V. Varga József

„Szóljon gyorsan mindenki sógornak, komának, / Eljött az ideje a szüreti mulatságnak. Itt mulat a falu apraja és nagyja, / Búját és bánatát mindenki otthon hagyja!” – a kisbíró (stílusosan), Bíró Mózes ekképpen cifrázta. A Nádasdy iskola ismét kitett magáért: három korcsoportban kilencven (!) táncos ropta szombaton öt megállónál, szívesen invitálva a népeket az esti szüreti bálba.

Eljött az ideje a szüreti mulatságnak – a bíró és a bíróné, Varga Krisztián és Mekota Szabina a táncból is kivette a részét
Fotó: V. Varga József


A táncokat Fisterné Bea és Varga Judit tanította be, a bájos leányok és a fess legények között feltűnt bíró uram, Varga Krisztián és a bíróné, Mekota Szabina is, a táncban is példát mutatva mindenkinek. A díszes menetet a betyár vezette, csikósok és csőszleányok, hintók és kocsik követték a falu utcáin kanyarogva. A harminc lovas impozáns látványt nyújtott, szólt a zene – Folyik a sör, a bor, a pálinka –, s nem gondolt senki a másnapra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!