Kosárlabda

2015.10.11. 15:54

Hosszabbítás után nyertek: Jól mutatkozott be hazai pályán a SZoESE női kosárcsapata

Szombathely - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában bemutatkozott hazai pályán a SZoESE: a MAFC ellen aratott győzelmet nagy csatában.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–MAFC 77-69 (17-13, 11-18, 22-16, 13-16, 14-6).

Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Németh S.

SZoESE: GUSZTAFIK 8, CZINDER 18/3, SZABÓ-HAKLITS 25/9, Tóth T. 1, Uszkai 4. Csere: Kovács K. 2, Simon L. –, Hansági 2, Hajdinák –, GYURICZA 15/12, Németh K. 2, Boronkai –. Edző: Kozma Tamás.

MAFC, legjobb dobók: Fülep 20, Tillmann 14.

Gyuricza Kitti a padról beszállva játszott nagyot. Fotó: Unger Tamás

Remekül, lendületes, motivált játékkal kezdte a találkozót a SZoESE, rögtön magához ragadta a kezdeményezést. A folytatásban a hazaiaknál mindenki kapott bőven lehetőséget, talán a nagy rotáció törte meg a szombathelyiek a lendületét, a félidő hajrájában átvette a vezetést a MAFC (20. perc: 28-31). Fordulás után ismét a SZoESE diktálta a tempót, de sok ziccert, büntetőt kihagyott – távolról viszont eredményes volt. Szoros meccset vívtak, nagyot küzdöttek a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal. A MAFC a negyedik negyed utolsó pillanatában egyenlített – így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban viszont már nem bírta tartani a lépést a vendég. A jobb erőnléttel bíró, hosszabb kispaddal rendelkező SZoESE állva hagyta fáradni látszó ellenfelét és megnyerte a mérkőzést.

Kozma Tamás: – Gratulálok a lányoknak, nagyot küzdöttek! Nem dobtunk jól, ezért megnehezítettük saját dolgunkat – de összességében megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!