Kultúra

2015.10.11. 18:09

Példázat az emberségről

Baracska - A Baracskai Dráma Klub nagy fába vágta fejszéjét: tagjai elkezdték az Abigél darabra való felkészülést.

A Baracskai Dráma Klub 2013 júliusában alakult Kupi Gábor művelődésszervező kezdeményezésére. Célja, egy ifjúsági közösség létrehozása és működtetése a község Faluházában. A színjátszás nem cél, hanem eszköz a különböző művészeti tevékenységek ösztönzésére és arra, hogy a legkülönbözőbb érdeklődésű fiatalok számára adjon lehetőséget tehetségük kibontakoztatására. A csoportot 12-17 év közötti Baracskai fiatalok alkotják.

- Miért erre a darabra esett a választás? - kérdeztük Kupi Gábor.

- Azt, hogy mit fogunk előadni, én szoktam meghatározni. Az Abigél mellett rengeteg minden szólt. Fiatalok a történet szereplői akikkel könnyen azonosulni tudnak a csoport szereplői. Egy igazi erkölcsi példázat az emberségről. A történelmi háttérrel is bőven lehet foglakozni és azt értelmezve, kutatva egyfajta tanulási folyamat elé állíthatjuk a fiatalokat. A község lakossága körében a klasszikus történetek iránt nagyobb az igény.

Formálódik a csapat, a történet fiatal szereplőivel könnyen azonosulnak... Jobbra Kupi Gábor
Fotó: Dráma Klub

- Mivel a musical változatát adjuk elő, így együttműködhetünk a Kozma Ferenc Általános iskola énekkarával újságolta a szakember.

- A szövegkönyvet Szabó Magda: Abigél forgatókönyv című könyvből állítottam össze és hozzá azokat a dalokat választottam amelyek megítélésem szerint kellően fülbemászóak vagy a történet megértése okán fontosak. A darabhoz készül két tánckoreográfia is. Minden élőben fog elhangozni az előadáson. A darab premierjét még nem tűztük ki , de minden bizonnyal csak 2016-ban kerül rá sor - fogalmazott Kupi Gábor.



Címkék#Baracska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!