Foci

2015.10.11. 19:19

Nem lett görög dráma

Pireusz - A magyar labdarúgó-válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban a vasárnapi, utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, így Észak-Írország és Románia mögött a harmadik helyen zárt a csoportban.

Gallai Péter

A magyar csapat úgy vágott neki az utolsó körnek, hogy még az automatikus Eb részvételt jelentő második helyet is megszerezheti. Azonban sorsunk nem csak a saját, hanem a ferörei válogatott kezében is volt, akik az előttünk egy ponttal álló románokat fogadták. Azaz: román vereség esetén is legalább döntetlent kellett játszani a görögökkel.

Görögország - Magyarország 4-3 (1-1)

Magyarország: Király G. - Fiola, Juhász R., Kádár, Leandro - Lovrencsics (Nikolics, 62.), Elek, Gera (Nagy Á., 71.), Dzsudzsák (Kalmár, 71.) Böde, Németh K. Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Gól: Sztafilidisz (5.), Tahcidisz (57.), Mitroglu (79.), Kone (86.), ill. Lovrencsics (26.), Németh K. (54., 75.)

A tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, viszont mostanáig nyeretlenül sereghajtó görögök első támadásukból vezetést szereztek Kosztasz Sztafilidisz révén az 5. percben, de Lovrencsics Gergő 26. és Németh Krisztián 54. percben szerzett góljával fordítottak a magyarok. Panajotisz Tahcidisz három perccel később egyenlített, majd Németh második találatára Kosztasz Mitroglu válaszolt. A végeredményt Panajotisz Kone állította be a 86. percben.

Lovrensics Gergő, miután gólt szerzett
MTI Fotó: Illyés Tibor

Mivel Románia 3-0-ra nyert Feröer ellen, így ők jutottak ki a finnekel döntetlenező, csoportelső észak-írek mellett a franciaországi Európa-bajnokságra.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat mindent megtett a győzelemért: Hibáztunk a meccs elején, ezért hátrányba kerültünk, de felülkerekedtünk rajta, egyenlítettünk és fordítottunk is. Mindent megtettünk a győzelemért, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nem tehetek szemrehányást nekik. Mindkét csapat sokat kockáztatott a győzelemért, ezért volt ennyi gól közölte a mérkőzés után a magyarok német szakvezetője, hozzátéve: tudták, hogy nem a saját kezükben van a sorsuk, és a románok nyertek a Feröer-szigeteken. Így nekünk az marad, hogy izgulunk hétfőn és kedden mondta Storck. A sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva ismét megerősítette, hogy Gerát és Dzsudzsákot akik korábban sárga lapot kaptak azért cserélte le, mert pótselejtező esetén így megóvhatta őket az eltiltástól.

A válogatottnak még reális esélye van arra, hogy a hétfői és keddi eredmények függvényében legjobb harmadikként egyenesen kijusson a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Rosszabb esetben pedig novemberben pótselejtezőt játszhat, melynek sorsolása jövő vasárnap lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!