Vizilabda

2015.10.11. 19:09

Az elején állva hagyták őket - A női vízilabdázók győzelemmel rajtoltak a nagy rivális Szentes ellen

Dunaújváros - A női vízilabda bajnokság második fordulójában, vasárnap a felsőházban szereplő Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics együttese a Szentest fogadta. Zseniális kezdés után a hazaiak nyerték meg a rangadót.

Gallai Péter

A dunaújvárosiak ezzel a meccsel debütáltak az új szezonban, ugyanis a nyitófordulóból a bajnok Újpest elleni találkozójukat elhalasztották, mert mindkét gárda az orosz Kirisiben nemzetközi kupán szerepelt. Ott a DF-Maarsk Graphics a vb-ezüstérmes holland válogatottat is legyőzve harmadik lett, Mihók Attila vezetőedző abban bízott, hogy a nemzetközi ritmust vasárnap is tudják folytatni övéi. A megtelt lelátókon egy kedves ismerős is felbukkant, a hazaiak műtét előtt álló holland légiósa, Carolina Slagter csak ezért utazott el Dunaújvárosba a családjával, s érkezése nagy meglepetés volt a lányok számára.

DFVE-Maarsk G. _ Hungerit Szentes

8-6

(3-0, 2-2, 1-2, 2-2)

DFVE: Kasó Szilágyi, Menczinger, Gurisatti 1, Horváth 2, Somhegyi 1, Garda 3. Csere: Barna (kapus), Huszti D., Brezovszki, Vályi V., Huszti V., Vályi F., Ziegler 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szentes: Bolonyai - Hevesi, Kövér-Kiss 2, Miskolczi 1, Bujka 3, Pengő, Gémes. Csere: Gundl (kapus), Kádár, Lévai, Urvári, Rácz, Farkas, Mihály, Vezetőedző: Tóth László.

Gól emberelőnyből: 11/3, illetve 14/3. Gól ötméteresből: 2/1, illetve 1/1.

A hazai együttesben a kezdőben kapott helyett a napokban igazolt, s a válogatott keretbe is meghívót kapó Somhegyi Noémi, s a csapat tényleg nemzetközi ritmusban kezdte az első negyedet. Kasó lehúzta a rólót a kapuban, a klasszis szentesi centert, Bujkát eltüntették a védők, elöl pedig sorra születtek a gólok, a nyolc perc alatt három.

A második felvonást Horváth találata nyitotta (4-0), majd Kövér-Kiss emberelőnyből ekkor szerezte meg az első szentesi gólt, amire Gurisatti felelt, majd megint előbbi következett.

A szünet után összeszedte magát a Szentes, Bolonyai is elkapta a fonalat az ellenfél kapujában, s a hazaiak sem tudták az elején mutatott iramot diktálni, így 6-2 után két gólt szerezve látótávolságba kerültek a vendégek.

A záró negyedben is mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de vagy a kapufa, vagy a két hálóőr volt a helyén. Arról, hogy ne kelljen nagyon izgulni, Garda gondoskodott, aki hátára véve a csapatot kétszer is nagy gólt ragasztott Bolonyai kapujába (8-4). Bujkáék a végén már csak kozmetikázni tudtak a végeredményen, így a DFVE a bajnoki ezüstérmes legyőzésével kezdte a szezont.

Mihók Attila: - A Kirisi torna mindenképpen jó felkészülés volt, arra törekedtünk, hogy az ottani intenzitás megmaradjon. Azért tudtuk, hogy a Szentes ellen ez nem elég, pontlövésekből is eredményesnek kell lenni, mert lefordulásokból egy ilyen rangadót nem tudunk megnyerni. Tavaly is győztünk a Szentes ellen, utána ez már nem sikerült. Nem mondanám, hogy ez tendencia kell legyen, de mindenképpen önbizalomnövelő sikert arattunk.

Tóth László: - A csúcsformánktól még messze vagyunk, de azért ennél jobb teljesítményt vártam. Végig futottunk az eredmény után, ilyen pontatlanul nem lehet vízilabdázni, rettenetes hibaszázalékkal játszottunk. Igaz, lett volna esélyünk felzárkózni, de a kritikus helyzetekben rendre elpuskáztuk a lehetőségeinket. A Dunaújváros pedig van olyan jó csapat, hogy ezeket nem hagyta kihasználatlanul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!