f1

2015.10.12. 08:42

Grosjean elnézést kért látványos balesete miatt

A francia versenyző az Orosz Nagydíj 11-ik körében esett ki

Serbán Richárd

Fotó: Lotus F1 Team

Grosjean a McLarenes Jenson Buttont üldözte, amikor elvesztette uralmát Lotusa felett a hármas kanyar hosszú és gyors ívén, nagy erővel csapódva a falnak és súlyosan megrongálva az autóját. Szerencsére azonban sérülések nélkül úszta meg a veszélyes balesetet, amely idei ötödik kiesését jelentette.

„Elvesztettem az autó hátulját a nagy sebességű hármas kanyarban és már nem tudtam megfogni” – mondta Grosjean. „Még nem tudni pontosan, miért volt ez. Utána kell néznünk, mi történt – hogy vezetői hiba volt-e, vagy valamilyen technikai. Majd kiderül.”

Grosjean úgy véli, a balesetéig jó esélye volt a pontszerzésre.

„Sajnálom a fiúkat, mert nagyon sokat kell majd dolgozniuk, hogy megjavítsák az autót” – mondta. „Fizikálisan jól vagyok és bár biztosan kicsit fájdalmas lesz holnap reggel a felkelés, de néhány nap múlva teljesen rendben leszek. Ma jó pontszerzési lehetőségtől estünk el, de először is derítsük ki, mi történt, aztán irány a következő verseny.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!