f1

2015.10.12. 09:09

Pérez: „Csodálatos a dobogón végezni!”

A mexikói F1-es pályafutása ötödik dobogós helyezését érte el az Orosz Nagydíjon

Serbán Richárd

Fotó: Force India F1 Team

Pérez kihasználta a verseny korai szakaszában a Romain Grosjean balesete miatti Safety Car periódust és gyorsan letudta a futam alatti egyetlen kerékcseréjét, szuperlágy gumiról lágyakra váltva.

A riválisok kiállásai után Pérez a harmadik helyen találta magát és bár az erős gumikopása miatt az utolsó előtti körben Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen is megelőzték, a két finn versenyző összeütközött, amivel a mexikói visszavette a harmadik helyet és ezzel a maga és csapata számára is biztosította az első dobogós helyezést a tavalyi Bahreini Nagydíj óta.

„Ez csodálatos! Ez a csapat, az itt dolgozó emberek, a mérnöki teljesítmény szintje, az egyes emberek mind-mind kimagaslóak” – nyilatkozta Pérez. „Abból a költségvetésből, ami a rendelkezésünkre áll, csodálatos munkát végeztünk. Az év elején csak két napot tudtunk tesztelni, szóval nagyon büszke vagyok a csapatra.”

Bevallotta azt is, hogy össze kellett szednie magát azok után, hogy két kanyar alatt két pozíciót is vesztett a finn versenyzőkkel szemben.

„Mérges voltam magamra, azon gondolkodtam, vajon mit kellett volna másképp csinálnom” – tette hozzá. „A tizenhármas kanyarban vesztettem el a pozíciómat, aztán a tizenötös kanyar után azt mondtam magamnak: mindent beleadtál, semmi többet nem tudtál volna tenni, most csak koncentrálj a gumik megőrzésére. Az ötödik hely is szép eredmény, de aztán láttam, hogy [Bottas és Räikkönen] összeütköznek és ez jó lehetőséget adott, hogy visszavegyem a harmadik helyet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!