Kultúra

2015.10.12. 14:09

A rendező emléke - Ruszt József pályájának utolsó szakaszáról

Zalaegerszeg - A Ruszt József életműsorozat utolsó, 6. kötetének bemutatója október 15-én, csütörtökön 17 órakor lesz a fővárosban, az Írók boltjában (Andrássy út).

Arany Horváth Zsuzsa

A kötetet, amelyet Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színházban mutattak be először, ezúttal Budapesten a szerkesztők, Nánay István, Forgách András és Tucsni András ajánlják az érdeklődők figyelmébe. A kötetből részletek felolvasásával az esten közreműködik Egri Márta és Gálffi László színművész..

Kép a kötetből. Ruszt József 2004-ben, Zalaegerszegen, Az ember tragédiája egyik próbáján rendezés közben. Fotó: illusztráció

Az életutat végigjáró könyvsorozat utolsó darabja a Kossuth Budapesti Kamaraszínház – Veszprém – Zalaegerszeg 1994-2005 közötti időszakot tárja az olvasó elé. Ruszt József 1994-től 1998-ig a Budapesti Kamaraszínház tagja, 1995-től annak művészeti vezetője volt, eközben többször vállalt vendégrendezést vidéki színházakban is.

2000-ben költözött vissza Zala megyébe, Zalaszentgrótra. Betegsége idején vezetett megrázó naplóját is közreadják a szerkesztők. 2005. július 27-én este érte a halál. Végső nyughelyére augusztus 3-án helyezték a zalaegerszegi Göcseji úti köztemetőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!