Sport

2015.10.13. 15:54

Reménységek versenye lesz

Dunaújváros - Komoly utánpótlás tornaversenyen vettek részt a dunaújvárosi tornászlányok a fővárosban.

Jankó Árpád

Az országos egyéni női utánpótlás viadal az ország minden rangos tornaszakosztályát lázba hozta, hiszen a vetélkedés mellett kvalifikációs versenynek is számított. Innen lehetett kijutni az Olimpiai Reménységek versenyére, amelyet a csehországi Liberecben tartanak majd november elején.

Tehát Budapesten az elit klubok ifjúsági és serdülő tornászai versenyeztek az érmekért.

A Duneferr Sportegyesület a bajnokságra három ifjúsági versenyzőt neveztek. Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta és Jakab Noémi várta a kezdést. Ám sajnos a csapat megfogyatkozott, mivel Miklós Dorina a verseny előtt megsérült, és nem tornázhatott.

Az összetettben Jakab Noémi a második, Halász Dóra Szimonetta az ötödik helyen végzett. A Dunaferr serdülői közül Makovits Mirtill az első helyet szerezte meg, és harmadik lett Badics Charlotte. Másmap, vasárnap rendezték meg a szerenkénti döntőket. Ezeken a dunaújvárosiak a következő eredményeket érték el.

Joó Gabriella, Trenka János, Badics Réka, Török Dániel edzők. A versenyzők: Makovits Mirtill, Badics Charlotte, Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi  Fotó: Amatőr felvétel

Ugrás: Halász 3., Jakab 5.

Felemás korlát: Jakab 2., Halász 6.

Gerenda: Jakab 2.Talaj: Jakab 1., Halász 4.

Az ifjúságiakon kívül a serdülő korosztályban is több érmet hoztak haza a dunaújvárosi tornászlányok.

Íme az eredmények. Ugrás: Makovits M. 5. Felemás korlát: Makovits 1., Badics C. 3. Gerenda: Makovits 3., Badics 6. Talaj az első két érmes helyet két dunaújvárosi szerezte meg. Badics Charlotte első helyen végzett, Makovits Mirtill pedig a második helyet szerezte meg.

A budapesti országos bajnokságon elért eredmények alapján Jakab Noémi már biztos induló Liberecben, Halász Dóra Szimonetta is bejuthat a csapatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!