Fehérvár AV19

2015.10.15. 15:29

Graztól Debrecenig - Mindkét Volán vendégként harcol a pontokért

Székesfehérvár - Nehéz követni a Fehérvár AV19-nél a sérüléseket. Egy egész évadnyi Vészhelyzet epizódra elég lenne, ami a Volánnál zajlik.

Szupkai Gábor

Vasárnap ugyan visszatért Frank Banham, és Kóger Dániel is vállalta a játékot, néhány nappal korábban Andrew Sarauer szintén újra tétmeccsen viselhette a FAV19 mezét. Becze Tihamér is bármelyik pillanatban újra korcsolyát húzhat, valamint Aaron Brocklehurst úgy fest túl van az ujjsérülésén és végre megint a jégen láthatja őt a fehérvári közönség, így akár azt is mondhatnánk, minden a legnagyobb rendben. Viszont rossz hír is akad. Judd Blackwater térdproblémái makacsabbak mint elsőre gondolták, visszatérésének időpontja egyelőre nagy kérdőjel. A legújabb maródi a támadó Sárpátki Tamás, az Olimpija Ljubljana elleni vasárnapi meccsen ínhüvelygyulladást szedett össze egy ütközés után, remélhetőleg csak rövid pihenőre szorul a kifejezetten jó idényt produkáló támadó.

Az EBEL-ben a sérülések ellenére kilábalt a gödörből a csapat, és két győzelmet is behúzott. Bár utóbbit csak büntetők után a Klagenfurt AC ellenében, de a vasárnapi ljubljanai mérkőzésen három pontot érően diadalmaskodott a Fehérvár.

A következő - remélhetőleg - áldozat a Graz lenne. Idén még nem futottak össze a csapatok, és az előző szezonból sincs túl sok szép emlék ellenük. Bár az alapszakaszban végül tíz pontot sikerült rájuk verni, ezt nem az egymás elleni mérkőzéseken hizlalta fel a Fehérvár. A négy találkozón csak egyszer sikerült idegenben szétlövéssel felülmúlni őket, a maradék három csörte az ő kedveik szerint alakult. Idén legyen inkább fordítva.

Kóger Dániel (a kép jobb szélén) tudja, hogy a győzelem néha csak fogcsikorgatva érhető  el Fotó: Koppán Viktor

A Mol Ligában szereplő Volán a sérüléseket tekintve nem áll sokkal jobban. A héten kedden Reiter Attila ott volt az újpesti csarnok jegén, Korbuly Gergely és Arany Máté viszont már nem kezdett az UTE ellen, Devon Krogh sérülése pedig a mérkőzés végét jelentette a mérkőzésen. Vele kapcsolatban jó hírekről is beszámolhatunk.

- Csütörtökön este kiengedik őt a kórházból, és majd a kontrollok alkalmával kiderül mikor léphet újra jégre. Persze fontos, hogy nem csak orvosilag kell alkalmasnak lennie, hanem pszichésen is teljesen készen kell állnia ahhoz, hogy újra jégre léphessen. Fel kell dolgoznia ezt a traumát. További jó hír, hogy van más felgyógyulónk is. Szabó Dániel még az utolsó felkészülési meccsen szenvedett sérülést, most végre újra köztünk lehet. Vele már egy egész Szabó család lesz a csapatban, hiszen itt van nekünk Szabó Bence és Szabó Krisztián is. Szaller Márkot pedig visszakapjukaz EBEL csapattól. Mindkét visszatérőre a védelemben számítunk, és a Debrecen ellen szükség is lesz rájuk. Biztosak vagyunk benne, hogy egy küzdelmes és kemény mérkőzésre van kilátás, mint amilyen a MAC és az Újpest elleniek voltak. - mondta Énekes Lajos, a csapat másodedzője.

Az aktuális ellenféllel hazai pályán egy hete vívott meg a Fehérvár AV19 és vereséget szenvedett, végig rohanva az eredmény után. A hajdúságiak kapujában a pimaszul fiatal Vay Ádám egész egyszerűen megbabonázta a Volán játékosait, akik most újra nekifuthatnak a góllövésnek. Nem lesz egyszerű, nyolc hazai meccséből eddig hatot győztesen vívott meg a tabella második helyezettje, csak a Diósgyőr és az UTE távozott tőlük győzelemmel.

A EBEL-ben a Graz, a Mol Ligában a Debrecen vár a Fehérvár AV19-re

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!