Lóerő

2015.10.15. 21:34

Kulcson a kétkerekűek, Baracson a négylábúak parádéztak

Kulcs/Baracs - Hol sok tíz lóerős gépcsodákkal, hol meg egyszerű, egylovas négylábúakkal színesítik a települési rendezvényeket. Múlt hét végén mind a kettőből akadt lencsevégére.

Munkácsi Imre

Kulcson új lelátót és öltözőépületet avattak a futballpályán, s az éppen aktuális megyei harmadosztályú futbalmeccset sültkolbászos, süteményes zsúrral, gyerekfocival és motoros bemutatóval is színesítették. Fejes Balázs alpolgármester ugyanis, lévén maga is motoros, nagyon jó, szakmai-baráti kapcsolatot ápol Mohai Jánossal, a rácalmási MW Performance gyorsasági motoros klub tulajdonosával. Megkérte hát, ugyan vinnék át a szomszédba a csapat gépcsodáit, amelyekkel a magyar gyorsasági motor-sport legifjabb tehetsége, Laczkó Máté járta a magunk mögött hagyott idényben a hazai és európai versenypályákat kiváló eredményeket elérve. Így a kulcsiak megcsodálhatták például a 250 köbcentiméteres Moriwakiját, amivel a holland Ten Kate istálló európai utánpótlásbajnokságában szerepel, illetve az ugyancsak 250-es, MW építésű Moto3-as gépét, amivel viszont az Alpok Adria Kupában szerepelt és aratott futamgyőzelmet a Szlovákia ringen. De ott volt a meghívó Fejes Balázs krosszmotorja, amivel a futballpálya mellett bemutatóztak is, illetve a sokszoros magyar bajnok Harmati Árpádtól megszerzett, ma már muzeális értékű Yamaha OV01-ese, amire sok fiatal és idősebb is felülhetett. Voltak ezen kívül kismotorok, amiket a gyerekek kipróbálhattak és persze volt lezárt úttesten gyorsulási bemutató Laczkó Máté előadásában.

Egyszóval a motorozás bemutatkozott a hétvégi futballmeccs és az októberi vurstli közönségének.

Baracson a hagyományos szüreti felvonulás elmaradhatatlan látványosságai a lovak, akár mint a felvonulókat szállító szekerek húzói, akár mint hátasok. Így, vagy úgy azt ugye tudjuk jól, hogy igen komoly ménest kelle összegyűjteni, hogy elmondhassuk ugyanannyi lőerő van jelen, mint amennyi mondjuk Lackó Máté moriwakijában, mivel egy ló megközelítőleg csak 0,75 lóerős. (Definíció szerint ugye: egy lóerő hetvenöt kilogrammnyi tömeg egy másodperc alatti egy méteres távolságra történő eljuttatásához szükséges teljesítmény.) De Baracson össze is gyűlt számos melegvérű erőgép akik ugyanolyan színfoltjai voltak a szüreti ünnepnek, mint a Kulcson bemutatott motorok.

Egy 600-as Suzukit és a 250-es Moto3-as gépet teszteli két ifjú titán a kulcsi bemutatón Fotó: Ady Géza

Futballisták és motorosok, ha találkoznak ezt kell húzni?

Bartko Viktória sem bírt ellenállni az OV01 csábításának

Laczkó Máté teljes harci díszben két nagyvassal


Egy szépen szerszámozott hátas és egy fiatal szélhámos két mcsinos lovaslánnyal...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!