Hírek

2015.10.16. 15:58

Vasi tűzoltók is részt vettek a rekordkísérletben

Az Újraélesztés Nemzetközi Napján Szombathely Megyei Jogú Város szervezésében került sor arra az újraélesztési rekordkísérletre, melynek célja a nemrégiben felállított dunaújvárosi rekord megdöntése és a rekord visszavétele volt.

A Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követően a hatszáz résztvevő kettőszáz bábuval kilenc percig végzett folyamatos újraélesztést.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében 110 fő jelent meg a nagyszabású rendezvényen.

A rekordkísérletben ötven hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt. Érkeztek tűzoltók az igazgatóságról, a katasztrófavédelmi kirendeltségekről, a hivatásos tűzoltóparancsnokságokról, valamint a táplánszentkereszti, a nemescsói, a kőszegi és a szombathelyi önkéntes tűzoltó egyesülettől is. Továbbá hatvan fő a SZMSZC Savaria Szakközépiskola  rendészeti szakos tanulóiból került ki.

Részvételünkkel jelentős mértékben sikerült hozzájárulnunk a rekordkísérlethez.

A hitelesítő szervezet a kísérletet sikeresnek minősítette, így az Újraélesztés Nemzetközi Napján Szombathely városa újra a tömeges újraélesztés rekordere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!