Kultúra

2015.10.19. 15:37

Hajnal alkony után - Felszabadító versek Szűcs-Gáspár Borbálától

Várpalota - Hajnal alkony után címmel jelent meg Törzsök Károlyné, írói nevén Szűcs-Gáspár Borbála első verseskötete, amelynek bemutatóját a napokban tartották a városi könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A város-, mit több, megyeszerte ismert Törzsök Károlyné versszeretete és az írás utáni vágya egészen kisgyermekkorába nyúlik vissza. Nagy mértékben köszönhető  az irodalmat kedvelő, ám sajnos korán elhunyt édesanyának is, hangzott el a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban tartott kötetbemutatón, amire olyannyira sokan kíváncsiak voltak, hogy a későn érkezőnek csupán a folyosón jutott már hely.

Pócsik József, Madaras Annamária és a szerző, Törzsök Károlyné, azaz Szűcs-Gáspár Borbála a verseskötet (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az alkotót Madaras Annamária mutatta be a közönségnek a szerzőt, aki maga is beszélt a most megjelent kötetről.

– Felszabadítanak ezek a versek. Amíg írok, addig szabad vagyok, nincs  fájdalom és hiányérzet. Ezért fordultam újra a versekhez szeretett férjem halála után. Olyan volt, mintha nem én írtam volna, mintha valaki kívülről sugallta volna a mondatokat – vallott magáról a szerző, akinek költeményeit Sz. Csordás Éva és Pócsik József tolmácsolásában hallhatta a publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!