f1

2015.10.23. 14:42

Nem biztos hogy Lauda szakkommentátor marad

Lejár a szerződése a német RTL-lel idén

Vámosi Péter

Fotó: Tajthi Andrea

Niki Lauda elismerte, hogy egyre kevésbé biztos abban, hogy meg szeretné osztani az idejét a jövőben a Mercedes és a német kereskedelmi televízió között. Már egy versennyel ezelőtt, az Orosz Nagydíjon is hiába kerestük a jól megszokott helyén, az RTL kamerái előtt. Most Lauda elárulta ennek is az okát: "Olyan a szerződésem az RTL-lel, hogy egy versenyt a szezonban kihagyhatok. Szocsit választottam. Az év végén lejár a szerződésem, nem tudom, hogy folytatom-e az RTL-lel. Egyelőre nem tárgyaltunk még erről. "

A Bild szerint azonban aggodalomra jelenleg nincs ok, visszatér a képernyőre Austinban a háromszoros osztrák világbajnok. Persze mindenki arra kíváncsi igazából, hogy miképp lesz Abu Dzabi után. Év elején még azt pletykálták, hogy a csökkenő nézettség miatt az RTL akár ki is szállhat a Forma-1 ingyenes tévés közvetítői közül. Elviekben sikerült tető alá hozni egy új szerződést Ecclestonenal, azonban jelentősen csökkentett áron. Ebből adódi kaz is, hogy az RTL arra törekszik, hogy Lauda gázsiját is megnyirbálja, ami jelenleg évente nagyjából 1 millió eurót tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!