Baba

2015.10.25. 15:28

Az anyatejet semmi sem pótolja

Tapolca - Öt védőnői körzetben hatvan kismama kapott meghívást az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségre.

Tóth B. Zsuzsa

A rendezvényre olyan édesanyák érkeztek, akik legalább fél éve szoptatják gyermeküket. A Tamási Áron Művelődési Központban Lenner Lászlóné védőnő köszöntötte a kisbabáikkal érkezett anyukákat. Örömét fejezte ki, hogy az érintettek fele elfogadta a meghívást.

A szoptatás világnapját ünnepelték
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az anyatejes táplálás fontosságát bizonyítja az is, hogy az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet is a jeles napok között tartja számon az anyatejes táplálás világnapját. Ehhez kapcsolódva ünnepelünk mi is immár 13 éve. A szoptatás a legszorosabb kapcsolat anya és gyermeke között, aki itt van, mindenki átélhette ezt a csodát. Az anyatejet semmi sem pótolhatja - mondta a védőnő. Szabóné Takács Mária védőnő verssel köszöntötte az ünnepelteket, Rompos-Tóth Patrícia pedig Ringató foglalkozásával kedveskedett az anyukáknak és a babáknak.

A szülők egészségnevelési tanácsokat és ajándékot kaptak búcsúzóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!