f1

2015.10.26. 14:16

Vettel is gratulált a friss világbajnoknak

A Ferrari német világbajnoka is elismerte Lewis Hamilton nagyszerű munkáját, mellyel bebiztosította harmadik világbajnoki címét a tegnapi austini futamon.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Vettel volt a legközelebb a listavezető brithez, ám 66 pontos lemaradása már ledolgozhatatlan a szezon hátralévő versenyein, így Hamilton idei tizedik győzelmével bebiztosította a bajnoki trófeát.

„Nem túl jó érzés, mikor átléped a saját határaid, mégsem tudsz küzdeni a címért. Persze gratulálok Lewisnak, egész évben remek munkát végzett.” – nyilatkozta Vettel a futamot követően.

A német azonban elmondta, nagyon élvezte a versenyt, melyen a tizenharmadik helyről ért fel a dobogó legalsó fokára, miután tíz rajthelyes büntetést kapott motorcseréje miatt.

„Fantasztikus verseny volt. Nem is tudom megszámolni hány biztonsági autós és virtuális biztonsági autós fázisunk volt.”

„Nagyon jó futamunk volt, az autó remekül működött változó körülmények között. Amikor száraz pályás gumikra váltottunk, két körön keresztül mintha repültünk volna, nagyon élveztem.”

Vettel két lábbal áll a földön, így visszafogottan nyilatkozott a 2016-os esélyeikről.

„Még nem gondolok a jövő évre. Nincs kristálygömböm, amiben előre láthatnám mi fog történni. Nem is akarom tudni, hogy őszinte legyek. Nagyon keményen dolgozunk, és nagyon jók a kilátásaink a jövő évre, de várjuk meg, amíg pályára gurulunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!