Civil

2015.10.27. 10:36

A 25 éves Tóth Anita köszöntötte az egykori és jelenlegi képviselőket Gencsapátiban

Gencsapáti - Október 22-én megemlékeztek a településen az 1956-os forradalom és szabadságharcról, majd az önkormányzatiság elmúlt 25 évére tekintettek vissza.

Civil Tudósítónktól

A megemlékezésen az Apponyi Albert Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Ünnepi beszédet mondott dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, felidézve az 1956-os történéseket és a szabadságharc ma emberéhez, fiataljaihoz szóló üzenetét.

Polgármesterek koszorúznak

A megemlékezést követően - az ünnep tiszteletére - koszorúzáshoz vonultak a résztvevők a hősök szobrához. Dr. Kondora Bálint a megyei önkormányzat nevében koszorúzott, a helyi önkormányzat részéről az elmúlt 25 esztendő gencsapáti polgármesterei: Hollósi József, Kovács Vince és Bodorkós Ferenc közösen helyezett el koszorút, majd intézményvezetők és civil szervezetek rótták le kegyeletüket a szobornál.

Kondora Bálint ünnepi beszéde

A koszorúzást követően az önkormányzatiság 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi képviselő-testületi ülés következett az általános iskola ebédlőjében. Itt Bodorkós Ferenc polgármester, majd Tóth Anita 1990-ben született, 25 éves gencsapáti fiatal köszöntötte az ünneplőket. Megemlékeztek a már elhunyt képviselőkről - ezen a napon délelőtt a megemlékezés virágait sírjuknál is elhelyezte Bodorkós Ferenc polgármester és dr. Görög István jegyző –, majd vetítés kezdődött, ahol képekben felidéztek az elmúlt 25 esztendő önkormányzati történéseit. Ezt követően Hollósi József, a település 1990-99 közötti polgármestere köszöntötte a résztvevőket és mondta el visszaemlékezését, majd emléklapot adott át minden képviselőnek, akik az elmúlt 25 évben szolgálták a települést. Szép pillanatok voltak! Az este jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Hollósi József az első szabadon választott polgármester Bodorkós Ferenc jelenlegi polgármesternek adja át az emléklapot

A koszorúzásra induló tömeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!