f1

2015.10.25. 19:03

Tost: Nincs szükség szezonközi tesztekre

A Toro Rosso csapatfőnöke szerint a Pirelli által kért plusz tesztnapok milliókba fájnának a 2016-os évad végére.

Kovács Noémi

Fotó: Peter Fox/Getty Images/ Red Bull Content Pool

A 2017-es évadra ismét nagyobb szabályváltozások várhatóak, melyeknek nem csak a csapatoknak, de a széria abroncsbeszállítójának, a Pirellinek is meg kell felelnie – igaz, hivatalos bejelentés még nem érkezett arról, hogy továbbra is az olaszok látják majd el a szériát gumikkal, azonban a bennfentesek szerint ezt gyakorlatilag biztosra lehet venni.

Épp emiatt azért, hogy a 2017-es szezonnak zökkenőmentesen vághassanak neki, a Pirelli plusz tesztnapokat és szezonközi teszteket akar kiharcolni magának. Azonban ezek oly mértékben megnövelnék a költségeket, amit a kisebb költségvetéssel rendelkező csapatok – mint pl. a Toro Rosso, nem akarnak bevállalni.

„Ezzel drasztikusan megnövelnénk a költségeket. Teljes mértékben elutasítom a teszteket. Lesz néhány tesztünk a szezon előtt, azoknak elegendőnek kell lennie. 20 versenyünk lesz jövőre és ha közöttük még teszteket is akarunk tartani, akkor egy egész tesztcsapatot kell felépíteni. Ezzel legalább tíz-tizenöt szerelőt és további öt-hét mérnököt kellene alkalmaznunk.” – kezdte a faenzaiak első embere.

„Ezzel mintegy tíz millióval többet költenénk, ezt viszont egyáltalán nem tartom szükségesnek. És azok alapján, amit az utóbbi években láttunk, tesztelés nélkül is elértük a céljainkat, így mindez csak felesleges pénzkidobás lenne.” – tette hozzá Tost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!