Foci

2015.10.28. 20:24

Extrém csákvári kupakaland

Lehetetlen küldetés. Még maguk a csákváriak is így értékelték esélyeiket, a Ferencváros elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő előtt.

Szupkai Gábor

Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy már az is bravúr számba menne, ha sikerülne megzörgetnünk a zöld-fehérek hálóját. A Fradi keretéből kimaradt Dibusz Dénes, Gera Zoltán és Böde Dániel, a kezdőcsapatban azonban még így is négy, a válogatott bő keretébe behívott játékos szerepelt: Pintér Ádám, Nagy Ádám, Varga Roland és Leandro, ami ugyancsak nem a Csákvár mellett szól.

Persze a szurkolónak nem létezik olyan, hogy lehetetlen. Így vélekedtek a csákvári drukkrek is, és dicséretükre legyen mondva, ezen az estén magukra vállalták a hangulatfelelős szerepét két dobbal, és lelkes buzdításukkal. A bemelegítések után megröptették a hazaiak kabalaállatát a sast is, főpróbaként a hétvégi Vasas elleni rangadó előtt. Apropó Vasas. Van amiben a Csákvár sokkal jobb mint a piros-kékek, hiszen ők csak most hétvégén lépnek majd először pályára a Groupama Arénában, míg ezt a Csákvár immár másodszor tette.

Az első negyedóra végén ritkán látható, és nehezen magyarázható eseménynek lehettek szemtanúi a nézők. A Csákvár kapusa Gróf Dávid a tizenhatoson kívül kézzel felemelte a labdát. Igaz két hazai játékos futott felé, de nagy veszélyhelyzet nem volt, ezért is nehéz magyarázni az esetet. A játékvezető mindenesetre kiállította a vendégek kapusát, így Mihály Dávid a mezőnyből kénytelen volt levonulni a gyepről, hogy a cserekapus, Kovács Attila a pályára léphessen. A hátrány ellenére majdnem a vendégek szereztek vezetést, a huszadik percben Molnár Tibor lőtt kapufát. Öt perccel később viszont Leandro 22 méterről csavart egy szabadrúgást a bal felső sarokba, és vezettek is a hazaiak. A harminckettedik percben Varga Roland került helyzetbe, sikerült is kapura lőnie, a labdát Kovács Attila védte, de a felpattanó labdára érkezett Stanislav Sesták, és máris kettő volt a különbség. A kiállítás és a hátrány sem vette el azonban a csákvári szurkolók kedvét, akik a Ria-Ria-Csákvária rigmussal kísérték öltözőbe kedvenceiket.

A szünet után gyorsan lerendezte a Ferencváros a mérkőzést. Először Busai Attila lőtte Sesták passzát a kapuba közvetlen közelről, aztán az ötvenegyedik percben Varga Roland 16 méteres lövése a rövid alsó sarokban pihent meg. Kilenc perc múltán folytatódott a Csákvár kálváriája. A cserekapus Kovács Attila is megsérült egy Busai Rolanddal történt ütközést követően, így a Puskás Akadémiától kölcsönvett jobbszélső, Makrai Gábor kénytelen volt számára életidegen szerepben, kapusposzton bizonyítani, felettébb sikeresen. Végezetül pedig a Csákvár csapatát elkísérő vérmes szurkolók is megkapták a jól megérdemelt jutalmukat, mikor a hosszabbítás perceiben Csilus Ádám szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Molnár Csaba értékesítette. Apró csákvári happy end!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!