Kultúra

2015.10.29. 19:59

A harmónia forrását jelenti számára a természet

Veszprém – Olajfestmény-kiállítása nyílt Vajdáné Földesi Erzsébetnek a Városi Művelődési Központban.

Szám Dorottya

Minden művész azt reméli, hogy sikeres lesz, alkotásai elismerést hoznak számára. Sokszor előfordul azonban, hogy a többéves munka nem váltja be a hozzá fűzött reményeket: a művész ismeretlen marad. Vajdáné Földesi Erzsébet viszonylag rövid festői múltja sikert és elismerést hozott számára – hangzott el N. László Gizella beszédében Erzsébet kiállításának megnyitóján a Városi Művelődési Központban.

N. László Gizella (középen) nyitotta meg Vajdáné Földesi Erzsébet (jobbra) kiállítását
Fotó: Szám Dorottya

Vajdáné Földesi Erzsébetet gyerekkora óta vonzotta a természet szépsége. Szerette és művelte a kézimunka minden ágát: kötött, horgolt és hímzett. A festészet iránt azonban csak 44 munkában töltött év után, nyugdíjasként kezdett el vágyat érezni. A művészi pályára tehetsége és tudatos önfejlesztése vezette. 2010-ben könyvekből ismerkedett meg a színek világával és a festészet technikáival. Rövid időn belül, 2011-ben már három kiállítása nyílt meg. Realista stílusban festett alkotásainak témáját a természetből merítette, mely számára a harmónia forrása. Őszi színekben pompázó domboldalakat, a napfény játékos foltjait, az erdők, mezők, rétek és patakpartok hangulatát, a természet szépségét és tisztaságát igyekszik láttatni alkotásain keresztül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!