f1

2015.11.01. 12:58

A Force India még mindig bízik az Aston Martin-féle megállapodásban

A csapat helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley úgy gondolja, az Aston Martinnal történő egyesülés a folyamatos tárgyalások ellenére is még „nagyon messze” lehet

Serbán Richárd

Fotó: Force India F1 Team

Amióta a Red Bull azon vágyai, hogy az Aston Martinnal partneri kapcsolatba lépve kapjon Mercedes motorokat a nyáron kútba esett, a Force India volt a favorit ahhoz, hogy egyezségre jusson a brit sportautógyártóval. A tárgyalások azóta is folynak és a Motorsport.com értesülései szerint el is jutottak egy annyira előrehaladott stádiumba mostanra, hogy elkészültek az autó első, kék és aranyozott festésű vázlatai is.

Bár ez szóbeszédet indított meg, miszerint az Aston Martinos egyezség bejelentése hamarosan várható, Fernley óvatos a helyzettel kapcsolatban.

„Még messze van ez, úgy gondolom” – mondta a Motorsport.comnak Fernley. „Sokan beszéltek az Aston Martinnal és sokan beszéltek a Renault-val is, és még mindig nincs semmi konkrétum egyikkel kapcsolatban sem. Szép történet [az Aston Martinos egyezség bejelentése], de egyelőre csak színtiszta spekuláció.”

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya Fernley-hez hasonlóan nem volt hajlandó kijelenteni, hogy az egyezség mindenképpen meg fog történni.

„Folynak a tárgyalások, de még semmi sem végleges” – mondta. „Sok opciónk van és majd akkor fogok megállapodásról vagy egyéb kimenetelről konkrétan beszélni, amikor már lesz is miről. Nem szeretnék előre inni a medve bőrére.”

A folyamatban lévő Aston Martinos tárgyalások mellett – amely a motorok névváltását nem eredményezné, csak egyéb technikai jellegű együttműködéseket – a Force India a Diageóval is hosszabíthat az elkövetkező évekre. Ebben az évben a silverstone-i székhelyű csapattal a Diageo a Smirnoffra fókuszált, de közel állnak ahhoz, hogy elfogadják a Johnny Walkerre történő váltás tervét, amely márka idén év végén befejezi partneri kapcsolatát a McLarennel. 

Ezzel kapcsolatban Fernley a következőket mondta: „Ez a Diageo döntése, Vijay kapcsolatai és befolyása révén. Ők fogják eldönteni, hogy Smirnoff, vagy Johnny Walker, vagy valamilyen másik márka lesz-e belőle, amivel dolgozni akarnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!