Foci

2015.11.02. 17:38

Sikeres vendégség: Az utóbbi nyolc fordulóban tizenöt pont a termés

Dunaújváros – Nem várt nagyarányú győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga NB II tizenkettedik fordulójában szombaton idegenben a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az FC Ajka ellen elért 6-0-ás siker körülményeiről a dunaújvárosi együttes vezetőedzőjét, Artner Tamás kérdeztük, aki számára különleges volt ez az összecsapás, hiszen három évet dolgozott az ajkai csapatnál.

– Örömmel tértem vissza, mivel sikeres időszakot töltöttem a városban. Ennek köszönhető, hogy jószándékkal fogadtak az emberek. Természetesen ilyen előzmények után különös élmény volt a győzelmünk.

– Az elmúlt időszakban a kihagyott gólhelyzetek jellemezték a csapat játékát. Minek köszönhető ez a látványos javulás?

– Sóron és Fejős személyében két gyorsabb támadóval kezdtük a mérkőzést. Szerencsére a találkozó elején sikerült az első helyzetünket értékesíteni, így a hazaiak kénytelenek voltak kijönni, ami kedvező volt számunkra. Külön öröm, hogy a mérkőzésen csereként pályára lépő csatárok is eredményesek voltak.

– Úgy tűnik, a szezon eleji bukdácsolást követően kezd magára találni a társaság...

– A zalaegerszegi összecsapás volt a mélypont. Utána szerkezetet váltottunk, ami után folyamatosan javult a játékunk. Az elmúlt nyolc fordulóban szerzett tizenöt pont már úgy gondolom, elfogadhatónak mondható. Amennyiben néhány találkozó szerencsésebben alakul, ott lehetnénk az élmezőnyben.

– Rendkívül kiegyenlített a 2015/201i. évi másodosztályú bajnokság mezőnye, tulajdonképpen bárki legyőzhet bárkit...

– Az indulásnál azt mondtam, hogy öt-hat együttes esélyes a felkerülésre. A Szolnok kivételével ezek a csapatok ott is vannak a tűz körül. Egyedül a Budaörs eddigi szereplése jelent meglepetést. Nem számítottam arra, hogy ennyi körbeverés volt az őszi szezon eddigi fordulóiban. Ez azt jelenti, hogy rendkívül kiegyensúlyozottak az erőviszonyok.

– Csapata jelenleg négy pontra van a feljutást jelentő második helytől, de az is igaz, hogy hat gárdát kellene megelőzni, hogy elérjék azt a pozíciót...

– Ennyire azért még ne menjünk előre. Jelenlegi helyzetünkben nem gondolkodunk a feljutásban. Számunkra most az a legfontosabb, hogy a hátralévő három mérkőzésen, a Szigetszentmiklós, a Budaörs és a Mezőkövesd ellen a lehető legtöbb pontot megszerezzük, és jó pozícióban várhassuk a tavaszi folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!